Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή για να ψηφίσει τις επόμενες ημέρες τα νέα αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα ως προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης με τη μορφή του κατεπείγοντος. Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης περιλαμβάνουν:


Την κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην απεργία, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, νέες ιδιωτικοποιήσεις, μείωση επιδομάτων, νέες δεσμεύσεις για μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, κ.ά.
Όσον αφορά την εκπαίδευση έρχεται να προσθέσει στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής στο σχολείο για 30 ώρες, την έναρξη ενός νέου κύκλου συγχωνεύσεων των σχολείων, την επαναφορά της αυτοαξιολόγησης και «αυτονομίας» των σχολείων, το «Νέο λύκειο», τις ηλεκτρονικές εγγραφές κοκ.Σε αυτή την μάχη να μας βρουν μπροστά τους!Όλοι και όλες οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στην ιδιωτική εκπαίδευση και οι άνεργοι να δώσουμε τη μάχη μέσα από το σύλλογο αδιορίστων, τους συλλόγους, τις ΕΛΜΕ και τα σωματεία μας, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία και τη συνδικαλιστική ελευθερία. Με όπλο την απεργία και την συλλογική πάλη μπορούμε να διεκδικήσουμε το δημόσιο δωρεάν σχολείο των κοινωνικών αναγκών και να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός σχολείου της αγοράς για λίγους.Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση – Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση!Να δώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Να θέσουμε ξανά τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς ως τη μόνη λύση στην ασφυξία των σχολείων μας, στην περιπλάνηση των εκπαιδευτικών, στην εκβιαστική ελαστική εργασία.

Λεμε ΌΧΙ στις διαπραγματεύσεις τους!Όλοι και όλες

Παρασκευή 12/1 στην 3ωρη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και οι ΕΛΜΕ (από 11 μ. έως 14.00 μ.μ. και από 14.00 μ.μ. έως 17.00 μ.μ. ) και στα συλλαλητήρια που οργανώνουν τα σωματεία την ίδια μέρα στις 12 μ. στην ΚαμάραΔιοικούσα Επιτροπή Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου