Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Νέα γενική συνέλευση 16/6

Όλοι/ες στη συνέλευση,

Πέμπτη 16/6 στις 18:00 στην ΕΔΟΘΣτο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την τελευταία συνέλευση του συλλόγου, έχουν πραγματοποιηθεί δραματικές αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης, με αναδιάρθρωση του σχολικού προγράμματος και ωραρίου, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών τόσο των μόνιμων, αλλά κυρίως των επισφαλώς εργαζομένων της εκπαίδευσης, των αναπληρωτών και ωρομισθίων. Μέσα από τη συνολική αναδιάρθρωση αυτό που προκύπτει και ήταν εξαρχής η στόχευση του υπουργείου, είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας των σχολείων με μείωση των ωρών εργασίας, που συνεπάγεται το χάσιμο εκατοντάδων θέσεων στα σχολεία, με εκπαιδευτικούς να βγαίνουν υπεράριθμοι και να πετιούνται ουσιαστικά έξω από το σχολείο την επόμενη χρονιά. Συνεπώς όλοι εμείς οι επισφαλώς αλλά και οι άνεργοι της εκπαίδευσης, σύμφωνα με το υπουργείο θεωρούμαστε "πλεονάζοντες" και περιττοί, τη στιγμή που σχολεία ήδη όλη τη χρονιά υπολειτουργούσαν, χωρίς εκπαιδευτικούς σε τάξεις, με έλλειψη ειδικοτήτων κλπ.
Ο σύλλογος αδιορίστων, έδωσε μια πολύ σημαντική μάχη απέναντι σε αυτές τις αλλαγές και μέσα από τη δημιουργία του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιορίστων, πάλεψε στις γραμμές του εκπαιδευτικού κινήματος, καταφέρνοντας και μια μικρή νίκη, στο να παρθεί πίσω η απόφαση του τρόπου πρόσληψης. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, καθώς τις επόμενες μέρες συνάδελφοι μας που δουλεύουν 1-2-5-15 χρόνια αναπληρωτές, θα απολυθούν χωρίς να γνωρίζουν αν θα ξαναπροσληφθούν του χρόνου, πόσο μάλλον όλοι όσοι δεν έχουν προϋπηρεσία.
O σύλλογος στους λίγους μήνες λειτουργίας του, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην συσπείρωση των επισφαλώς και ανέργων της εκπαίδευσης και στην επαναφορά του αιτήματος για μαζικούς διορισμούς, αίτημα που με νύχια και με δόντια προσπαθεί το υπουργείο να μας κάνει να ξεχάσουμε, καθώς είδε ότι με το συλλογικό αγώνα και το ανυποχώρητο αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία, το κίνημα μπορεί να κερδίσει.

Για αυτό ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση, για να αποτιμήσει τη δράση του το προηγούμενο διάστημα και να σχεδιάσει ένα μαχητικό πλάνο για το επόμενο διάστημα, με στόχο τη συσπείρωση όλο και περισσότερων ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων της εκπαίδευσης και τη σύμπλευση του με το σύνολο της ανεργίας και της επισφάλειας για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους/ες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου