Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Πρόσκληση σε σύσκεψη και κινητοποίηση

Το Συντονιστικό Αγώνα Αναπληρωτών και Αδιορίστων Θεσσαλονίκης, καλεί τα Δ.Σ. των συλλόγων Π.Ε. και των ΕΛΜΕ Θες/νίκης, τους/τις μόνιμους-ες και αναπληρωτές-τριες ή αδιόριστους-ες εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους γονείς μαθητών-τριων σχολείων της πόλης σε σύσκεψη την Κυριακή 15/05 στις 17:00 στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51).

Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που καλεί το συντονιστικό στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 13/5 στις 13:00, συμμετέχοντας στην στάση εργασίας που καλούν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

Η κατάσταση στην εκπαίδευση θα χειροτερέψει άμεσα μετά την Υπουργική Απόφαση Φίλη για τον Ενιαίο τύπο Ολοημέρου στα δημοτικά σχολεία, την τροπολογία για την ΤΕΕ και τις ρυθμίσεις για τα νηπιαγωγεία και την ειδική αγωγή . Χιλιάδες αναπληρωτές θα απολυθούν, ενω οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να διδάξουνε οτιδήποτε -οπουδήποτε. Ταυτόχρονα, όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο θα υπολειτουργούν αν εφαρμοστούν οι διατάξεις Φίλη.

Καλούμε σε συντονισμό και αγωνιστική δράση, ώστε να ενημερωθεί όλη η κοινωνία για τις κρίσιμες στιγμές που περνά η εκπαίδευση, να απαντήσει το εκπαιδευτικό κίνημα στις επιθέσεις της συγκυβέρνησης, του ΟΟΣΑ. της ΕΕ και όλων όσων θέλουν να καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Σας καλούμε να συντονιστούμε και να παλέψουμε για το σχολείο των κοινωνικών αναγκών, με παροχή ποιοτικής παιδείας που χωρά όλα τα παιδιά, όλη τη γνώση και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Συντονιστικό Αγώνα Αναπληρωτών-Αδιορίστων Θεσσαλονίκης 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου